חברות הייטק מייצרות מוצרים רבים שגורמים לנו לחיים נוחים ונעימים יותר.
מטרת עולם ההייטק הוא ליצור עוד ועוד מוצרי חשמל ואלקטרוניקה כדי שחיינו יתפקדו בצורה הטובה ביותר, חיים משופרים ומתקדמים מיום ליום.
דבר המחזק את הצורך בחקיקת חוק מיחזור אלקטרוניקה בחברות הייטק.
חברות שרוצות לבנות עולם טוב יותר צריכות לוודא שאחרי כל הפיתוח והייצור העולם נעשה טוב באמת, והן אינן גורמות לנזקים בלתי הפיכים לסביבה במשך כל תהליך הייצור.
בישראל מידי שנה מושלכים קרוב למאה אלף טון פסולת אלקטרונית, נתון זה הוא בלתי נתפס כאשר מתברר כמה נזק סביבתי נגרם כתוצאה מהפסולת האלקטרונית.
תפיסת המחזור בישראל רחוקה מזאת האירופאית. ברוב מדינות אירופה קיימת תרבות מחזור נוקשה מאוד, כך שכל פסולת ביתית ממוינת בצורה קפדנית למספר רב של פחי אשפה כך שניצול האשפה הביתית נעשה מיטבי, ואחוז הפסולת המוטמן ללא שום טיפול ושימוש חוזר זניח ביחס לשיטת הטיפול בפסולת הקיימת בישראל.
הבעיה של בתי האב בישראל משפיעה כמובן גם על מחזור אלקטרוניקה בחברות הייטק, תרבות הוטמעה במגזר העסקי עוד פחות מאשר במגזר הפרטי, כאן נכנס הפרמטר הכספי.
בעוד שבמגזר הפרטי מחזור נחשב לפעולה ערכית, הרי שבעסקים היעילות והרווחיות היא הפרמטר שחשוב בדרך כלל, לכן, חשוב היה למחוקק לגרום לכך שפעולת המחזור תגרום לחברות הייטק להבין שהמחזור לא רק שהוא נכון וחשוב, אלא הוא גם משתלם להם כלכלית, יותר הכנסות, ואפילו הכנסות ממקור שעד כה לא נהנו ממנו בדרך כלל, פסולת הייצור האלקטרונית והבלאי הטבעי.
חברות מחזור מטפלות במחזור אלקטרוני כגון – שבבים, חוטי חשמל, מסכי מחשב, מיתוג, כוננים, מעבדים, שנאים, ועוד…
חשוב לבחור חברת מחזור מקצועית שתיתן מענה יעיל, חכם ומשתלם לכל שירותי המחזור המקצועי ועונה לכל הקריטריונים הקבועים בחוק.